Volgens Barack Obama, die reageert op de drone crash bij het Witte Huis, loopt Amerika achter op het gebied van drone technologie en moeten zij een inhaalslag maken om ervoor te zorgen dat drones veilig geïntegreerd worden in de samenleving. “Drones kunnen, wanneer zij goed gebruikt worden, een ondenkbare toevoeging zijn op het dagelijks leven van mensen”, aldus Barack Obama.

Interview CNN

Tegenover CNN verklaarde Obama dat er op dit moment nog geen duidelijke richtlijnen zijn voor het op de juiste manier inzetten van drones. Obama wil in zijn laatste twee jaar als president kijken of zij een kader kunnen creëren waarin het goede van drones wordt benut en het slechte wordt geminimaliseerd.

RadioShack

Obama erkende dat de drone die bij het Witte Huis neer is gestort een ongevaarlijke drone was die gewoon bij een elektronica winkel als RadioShack gekocht kan worden. Het feit dat iedereen een drone kan aanschaffen laat zien dat een technologie die voorheen erg duur was, nu toegankelijk is voor de Amerikaanse consument. Drones kunnen enorm veel handige functies en kunnen gebruikt worden voor landbouw tot aan pakketbezorging. witte-huis-neergestorte-dji-drone-crashwitte-huis-neergestorte-dji-drone-crash

0 Reacties

    Plaats een reactie