Terwijl e-commerce rivaal Amazon nog vecht met Amerikaanse autoriteiten, start Alibaba met de eerste testvluchten voor bezorging via drones in China.

Testvluchten

Alibaba, de e-commerce gigant uit China, werkt samen met Shanghai YTO Express Logistics Co. aan een test om thee thuis te bezorgen bij 450 Chinese klanten, die zich hebben opgegeven voor de eenmalige test. De vluchten zullen worden uitgevoerd uit naam van Alibaba's marktplaats Taobabo in de steden Bejing, Shanghai en Guangzhou.

Bezorging via drones

De vluchten, indien succesvol en goedgekeurd door de autoriteiten, zouden de ontluikende commerciële drone-industrie een enorme impuls kunnen geven in China. Amerikaanse concurrent Amazon kondigde haar plannen voor drone bezorging al tijden geleden aan, maar wacht nog steeds op goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

China

"China bevindt zich nog steeds in de beginfase van de uiteenzetting van regelgeving op het gebied van het commerciële gebruik van drones, veel gebieden zijn nog steeds niet opgenomen", vertelt Zhang Qihuai, advocaat het in Beijing gevestigde Lanpeng advocatenkantoor, aan Bloomberg. "Belangrijkste voorschriften met betrekking tot vlieghoogte en de verantwoordelijkheid voor ongevallen zijn nog niet vastgesteld. Er is nog een lange weg te gaan voordat drones echt commercieel gebruikt gaan worden in China."

Autoriteiten

Alibaba en partner YTO hebben de Chinese luchtvaartautoriteit op de hoogte gesteld van hun testvluchten. De Chinese e-retailer gelooft met het melden van de vluchten te voldoen aan de regelgeving die momenteel wordt gesteld voor commerciële vluchten met drones in China. alibaba-group-chinaalibaba-group-china

Bedrijven

Niet alleen e-commerce giganten zoals Alibaba en Amazon geloven in 'drone delivery'. Ook pakketvervoerders zoals DHL, GeoPost en zelfs PostNL zien een toekomst met bezorging via drones wel zitten.

0 Reacties

    Plaats een reactie