Deze week vond in Eindhoven de startupbootcamp HighTechXL plaats. Het programma geeft jaarlijks high tech-startups de kans om extra te accelereren met hun projecten. Tijdens de DemoDay van de 2015-editie van HighTechXL werd het publiek en twee startups verrast door onverwachte investeringen van een Chinese investeerder.

Investering

Het stemgeluid van Startupbootcamp HighTechXL co-founder Guus Frericks sloeg over van geluk nadat een Chinese investeerder aankondigde aan het einde van de pitches op de DemoDay in Eindhoven in de drone-startup Avular te investeren.

Avular

Avular ontwikkelt een drone voor industriële doeleinden. Waar de meeste van deze onbemande luchtvaartuigen vandaag de dag gericht zijn op het gebruik door consumenten, is deze startup bezig om een industriële drone te ontwikkelen, die ingezet kan worden voor agrarische of industriële inspecties. start-up-bootcamp-eindhovenstart-up-bootcamp-eindhoven

Verrassing

De organisatie bevestigde dat de investering totaal onverwacht en onaangekondigd was. Behalve dat zijn naam Yu is, is er niet veel bekend over de Chinese geldschieter. De Chinese rijkaard staat bekend als een vriend van Alibaba multimiljardair Jack Ma.

Manus

Naast de investering in Avular, kondigde de Chinees ook aan te investeren in Manus, een ingenieuze handschoen die het mogelijk maakt om via handbewegingen te communiceren met computers. high-tech-campus-eindhovenhigh-tech-campus-eindhoven

0 Reacties

    Plaats een reactie