Het aantal toepassingen voor drones neemt met de dag toe en met de aankondiging van deze Airplane Emergency Exit Drone kan er weer een idee toegevoegd worden aan de steeds langer wordende lijst met toepassingen waar drones in de toekomst een positieve rol kunnen spelen.

Airplane Emergency Exit Drone

De Airplane Emergency Exit Drone is bevestigd aan de nooddeuren van een vliegtuig en zal automatisch geactiveerd worden in geval van een noodsituatie. In de video is te zien hoe de drone automatisch wegvliegt bij het openen van de nooddeuren van het vliegtuig.

Hulpdiensten

De drone zal in contact staan met de luchtverkeersleiding en/of brandweer van de dichtsbijzijnde luchthaven. In geval van een noodsituatie dienen hulporganisatie de controle van de drone over te nemen om de hulpverlening nog beter af te stemmen op de situatie.

Positie en overlevenden

Dankzij de GPS-gegevens van de drone kan de exacte positie van het vliegtuig in nood worden bepaald. In het geval van een neergestort vliegtuig kan de drone, utgerust met een camera, de situatie en het aantal overlevenden in kaart brengen zodat deze informatie real-time kan worden doorgegeven aan de hulpverleningsinstanties. airplane-emergency-droneairplane-emergency-drone

Concept

Momenteel is de Airplane Emergency Exit Drone niet meer dan een ambitieus idee en werd zeer recentelijk geïntroduceerd op Kickstarter.

0 Reacties

    Plaats een reactie