De uitreiking van de Drone van het Jaar 2018 award komt steeds dichterbij. Daarom zetten wij deze maand elke week een van de genomineerde drones in de spotlight. Deze keer nemen we de DJI Spark onder de loep.

Drone van het Jaar 2018 nominatie

De DJI Spark is één van de populairste drones van het jaar en in de running voor de titel Drone van het Jaar 2018. Met zijn handzame formaat, uitgebreide functies en bescheiden prijs is dit een drone om van te houden.

Design

De DJI Spark gaat qua design voor de ultieme combi tussen draagbaarheid en technisch vernuft. De armen van deze drone zijn niet in te klappen (zoals bij de DJI Mavic Air) maar toch is deze quadcopter nog steeds klein genoeg om in je koffer te passen. En eenmaal uitgepakt ben je ook nog eens binnen een minuut aan het vliegen. Geen extra onderdelen om te monteren of extra kabels: de Spark is de definitie van ready to fly.

X-factor: Uitgebreide bewegingsbesturing

Altijd jezelf al eens echt één willen voelen met je drone? Met de uitgebreide bewegingsbesturing van de DJI Spark ben je nog nooit zó dichtbij dat gevoel geweest. Strek je arm uit, beweeg je hand van links naar rechts en de Spark zal je hand volgen door die kant op te vliegen. Zo zijn er meerdere handgebaren en bewegingen die de drone herkent. Daarmee kun je niet alleen vliegen, maar ook je drone opdrachten geven om op te volgen. Denk hierbij aan het starten van een filmopname of het maken van een foto. Natuurlijk kun je de drone ook besturen met een controller of met je smartphone (via de DJI Go app), maar soms wil je ook gewoon even indruk maken op je vrienden toch?

Drone van het Jaar 2018 Nominatie: DJI Spark

Camera

De DJI Spark is voorzien van een 12 MP camera. Hiermee maak je foto's in een resolutie van maximaal 3968 x 2976 pixels. Ook is er een uitgebreide panoramamodus. De camera beweegt dan niet alleen van links naar rechts, maar ook omhoog en naar beneden, waardoor je toffe panoramafoto met een zeer grote hoek krijgt.

Video

De DJI Spark heeft een zeer nette camera aan boord die filmt in 1080p resolutie met 30 frames per seconde. Deze wordt ondersteund door een 2-assige mechanische gimbal, wat zeer stabiele beelden oplevert. Je kunt kiezen of je de beelden opslaat op een SD-kaart of direct op je telefoon. In dat laatste geval kun je de beelden ook direct bewerken en delen via social media.

Extra's

Een aantal leuke voorgeprogrammeerde extra modi zoals Quickshot, Tapfly en Activetrack maken de DJI Spark compleet. Bij Activetrack volgt je drone je automatisch en met Tapfly geef je de vliegrichting van de drone aan door simpelweg op het scherm te drukken in de gewenste richting. De Quickshots tenslotte, kun je voor meerdere doelen gebruiken. Wil je een toffe selfie maken met je Spark? Selecteer dan de dronie quickshot en de DJI Spark vliegt omhoog en van je vandaan om je zo goed mogelijk in beeld te brengen. Andere Quickshot standen zijn Helix en Circle, waarbij de drone in verschillende patronen om je heen cirkelt met draaiende camera. Tot slot is er nog Rocket: met dit gave effect stijgt de drone op als een raket met de camera recht naar beneden gericht.

Reviews

De DJI Spark is gereviewed door diverse sites waaronder

Specificaties

  • Beeldkwaliteit: 1080p bij 30 frames per seconde
  • Maximale vliegtijd: 16 minuten
  • Duur opladen batterij: +/- 1 uur
  • Maximale snelheid: 50 km/h
  • Gewicht: 300 gram

Drone van het Jaar 2018 verkiezing

Naast de DJI Spark zijn ook de DJI Mavic Air, Ryze Tech Tello en de Parrot Bebop 2 Power genomineerd. Welke van deze drones is jouw favoriet? Breng nu je stem uit op de website van Drone van het Jaar!

DJI Spark video's

Bekijk hieronder een aantal video's gemaakt met de DJI Spark, waaronder een video die een uitgebreide demonstratie geeft van de bewegingsbesturing.


0 Reacties

    Plaats een reactie